Bovete

När barnen önskar sig pannkakor och man vill  ge de ett lite bättre alternativ. 
Prova då att göra Bovetepannkakor. De blir lite mastigare och tjockare men väldigt goda.
Servera gärna med bär och lite kvarg. Eller varför inte lite kokosgrädde?

2 ägg
1,5 dl bovete mjöl
4 dl mjölk (valfri) 
1 nypa salt 
Stek i smör eller kokosfett.  


Visste du att bovete inte är ett sädesslag? Det är en ört som är nära släkting till rabarbern?!!

Om du använder helt bovete så är det vanligaste att man kokar den.
Den går också att blötlägga över natten med t ex kardemumma och vanilj. 
Innan du använder bovetet skall det sköljas och gärna i hett vatten. 

Kokt bovete kan används som ris eller att ha i sallader, fräsa det ihop med grönsaker i olivolja eller som en mumsig gröt. 
Bara fantasin sätter gränser. 
 

Kommentera gärna: