STUDIO CAVALLIN COACHING

 Vår kostcoacning vänder sig till dig som tränar, till dig som önskar gå ner i vikt och/eller till dig som är nyfiken på om du får i dig av allt du behöver. Målet är att du tillsammans med oss ska skapa en hållbar kosthållning och en livsstil som leder till god hälsa och som håller över tid.

Vi vet att den svåraste uppgiften kanske inte alltid är att lyckas gå ned i vikt eller göra en föränding i sin kosthållning, utan att få den att hålla över tid.
Man kan likna kroppen med ett "bankkonto" - energi in/energi ut. Det är en ekvationen där mat och rörelse måste gå ihop. Det låter kanske enkelt men i en vardag som rullar på kan det vara lättare sagt än gjort. 


Vi på Studio Cavallin ger dig verktyg för att välja rätt livsmedel, att äta på ett sunt sätt och
få struktur som håller över tid, utan att behöva räkna enskild kalori eller väga din mat. Det ska vara enkelt och lätt.


När man ändrar sina kostvanor bör den främsta orsaken vara hälsan. Du ger din kropp de bästa förutsättningarna för att orka med vardagen, du känner dig starkare både fysiskt och mentalt, du håller dig friskare, står bättre emot framtida sjukdomar och känner dig gladare och piggare.

Och det är just på insidan den verkliga förändringen sker, viktminskningen är en bonus (om man nu önskar en sådan) och ofta även en nödvändighet som kommer automatiskt med förändrade matvanor - men du ska inte behöva välja bort vissa näringsämnen och försaka allt. Att skynda långsamt är receptet på framgång - kroppen behöver vänja sig vid nya vanor. De drastiska förändringar som förespråkas i de mer extrema dieterna är oftast en för snabb genväg som inte leder till bestående resultat.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag för kostrådgivning.
Kostrådgivning räknas som personalvårdsförmån och  är avdragsgill för arbetsgivaren.